tuina massage

tuina massage

 

Achtergrond van Tuina: De Traditionele Chinese Geneeswijze (TCM=Traditional Chinese Medicine) kent vijf pijlers die een goede gezondheid waarborgen of die bij ziekte ingezet kunnen worden om zo de genezing te bevorderen. Deze vijf pijlers zijn: acupunctuur, Tuina, kruiden, voeding en Tai Qi/Qi Gong. Tuina, acupunctuur, kruidenleer icm met adviezen over een goede leefstijl vormen heden ten dage de belangrijkste therapievormen die in de Chinese ziekenhuizen door artsen worden toegepast.

Speciale technieken: Tuina is een lichaamsmassage en -therapie waarbij gemasseerd worden met verschillende delen van de handen, armen en zelfs ellebogen. Hierdoor ontstaan verschillende massagetechnieken. Tuina betekent letterlijk “duwen en pakken”Tuina massage is een Chinese massagetechniek die de meridianen stimuleren om de Qi (levensenergie) vrij te gaan stromen waardoor blokkades verdwijnen en lichaamsweefsel wordt gevoed. Pijn verdwijnt en een diepe ontspanning van lichaam en geest wordt bereikt. Het doel van Tuina massage is om een uitgebalanceerde en vrije stroom van Qi te bewerkstelligen. Hierdoor kunnen lichaam en geest helen.

De Tuina Massage geeft:

  • Een diepe ontspanning van lichaam en geest.
  • Een betere doorbloeding in de spieren.
  • Een betere energiedoorstroming in de meridianen.
  • De verhoging van de weerstand.
  • Het reguleren van de bloeddruk.

Moxa en cupping:

Aan een Tuina massage kan een behandeling van cupping en het gebruik van moxa worden toegevoegd. Over de werking van cupping kunt u ook op deze site lezen. Met cupping wordt een diepere weefsellaag bereikt.

Met het gebruik van moxa wordt een diepere warmte en dus doorbloeding bereikt. Moxa is een kruid dat middels een moxastick warm wordt gemaakt, waardoor de huid en de diepere weefsellagen verwarmd kunnen worden. In mijn praktijk kan ook gebruik worden gemaakt van een moxalamp. Hiermee kan een groter oppervlakte van het lichaam, zoals de rug, verwarmd worden.