sunset-952629_1920-1

Xinrén is de naam van mijn praktijk voor acupunctuur en Tuina massage. Xinrén betekent in het Chinees ‘vertrouwen’.

Hiermee bedoel ik vertrouwen in de behandeling, vertrouwen in de therapeut en vertrouwen in jezelf waardoor de behandeling een grotere kans van slagen zal hebben. 

Mijn naam is Sonja Zeinstra. Ik ben in augustus 2021 de praktijk Xinrén begonnen in een praktijk aan huis met een gemoedelijke sfeer waarin ik graag zou willen dat iedereen zich hier op zijn/haar gemak zal voelen. Dit doe ik door goed naar uw hulpvraag te luisteren, maar ook door met u samen te beslissen wat de juiste en meest gewenste behandeling voor uw klacht is. Door te luisteren en uit te leggen wat de behandeling voor u kan betekenen werken we samen aan de juiste behandeling op maat voor uw klacht. Zo wordt de Chinese geneeswijze ook voor u inzichtelijk en zal bijdragen aan een zo goed mogelijke behandeling en is angst voor naalden niet nodig.

Een combinatie van acupunctuur, Tuina massage en leefstijladvies is vaak de juiste weg naar herstel.

Na de behandeling:

Wat je voelt na de behandeling verschilt van persoon tot persoon en soms zelfs van behandeling tot behandeling.

Vaak voel je je na een behandeling ontspannen en/ of slaperig. Dit is een natuurlijke reactie. Het is dan goed om het de rest van de dag rustig aan te doen. Zo kan de behandeling dieper doorwerken. De reactie op de eerste paar behandelingen worden over het algemeen als intenser ervaren, omdat het lichaam niet gewend is aan de prikkels. Hierbij kan je denken aan vermoeidheid of emotioneler reageren op situaties. Naar mate er vaker behandeld wordt, zal dit effect milder worden.
Energiek en vitaal: Ook dit is een veel gehoorde reactie op een behandeling. Hoewel de verleiding misschien groot is om nu allerlei achterstallige klusjes op te pakken, is het raadzaam om het toch rustig aan te doen. Zo krijgt jouw lichaam de kans om op de behandeling te reageren.

Koud/ rillerig of zelfs een grieperig gevoel of hoofdpijn: Dit is een reactie van het lichaam op de vrijgemaakte afvalstoffen. Zorg dat het lichaam warm blijft. Drink extra water en doe het rustig aan.

Drink voldoende!
Omdat er door de behandeling afvalstoffen worden vrijgemaakt in het lichaam is het belangrijk om veel water te drinken na de behandeling en de dag erna. Hiermee help je jouw lichaam om de losgekomen afvalstoffen uit te scheiden.
Het kan zijn dat de klacht waarvoor je komt, na een behandeling tijdelijk iets erger wordt. Ook kan het zijn dat je last krijgt van lichte hoofdpijn. Door voldoende water te drinken zou dit binnen twee dagen over moeten zijn. (het water kan je het beste even koken, maar het mag ook brandnetelthee of wortelsap zijn). Wanneer dit niet het geval is, kan je contact met me opnemen. Sowieso kan je me altijd bellen of een bericht sturen wanneer je vragen hebt over een reactie op de behandeling.

Hoeveel is voldoende? Het antwoord hierop is niet eenduidig. Een belangrijke richtlijn is dat de urine lichtgeel gekleurd is.
Wanneer de urine donkergeel of zelfs oranje is, drink dan meer water.
Wanneer de urine nagenoeg kleurloos is, drink dan juist iets minder water.

Overgangsklachten als specialisatie:

Ik heb mij gespecialiseerd in de menopauze. Veel vrouwen kampen met overgangsklachten en nemen dit een groot aantal jaren van hun leven voor lief. Ze krijgen vaak te horen dat de menopauze/overgang er nou eenmaal bij hoort en ze er maar mee moeten leven. Voor een gedeelte is dit natuurlijk ook wel een beetje zo, maar met de juiste kennis en adviezen is het vaak eenvoudig op te lossen. Met behulp van leefstijladviezen, voedingsadviezen en het gericht manipuleren van de meridianen die uit balans zijn (want dát is vaak de oorzaak van de klachten) kunnen overgangsklachten als stemmingswisselingen, opvliegers, overmatig transpireren etc verminderen of zelfs in zijn geheel verholpen worden.

Ik heb een scriptie geschreven over de menopauze. Vraag mij gerust om advies om te kijken wat ik specifiek voor uw problemen kan betekenen.