guasha

Met Guasha wordt met een steen en olie een schrapende beweging over de huid gemaakt waardoor er een zichtbaar betere doorbloeding ontstaat. Hierdoor worden afvalstoffen afgevoerd en ontstaat er een betere doorstroming van bloed en energie. Guasha heeft een vergelijkbare werking als cupping en wordt vaak in combinatie met elkaar ingezet.

Guasha biedt snel resultaat bij veel uiteenlopende klachten. Ook zal het energieniveau toenemen.

Omdat Guasha een diep reinigend effect op het hele lichaam heeft, is het een zeer geschikt voor hardnekkige en langdurige klachten!

Guasha kan ook preventief worden ingezet zodat het afweermechanisme van het lichaam zoveel mogelijk optimaal zal blijven en uw lichaam weerbaar maakt tegen griep en verkoudheden.

Guasha kan dus helpen bij: 

 • Spier- en gewrichtsklachten
 • Kou en opkomende verkoudheid
 • Rug-, nek en schouderpijn
 • · het bevorderen van de bloedsomloop
  · ontgiften en ontzuren
  · stimuleren van het immuunsysteem
  · wegnemen van pijn en blokkades
  · stimuleren van de werking van de organen
  · regenereren en revitaliseren van het lichaam
  · vermindert stress, moeheid en burn-out

Guasha betekent letterlijk schrapen (gua) van kwade energie (sha) en heeft een vergelijkbare werking als Cupping. Het brengt de afvalstoffen uit dieper gelegen weefsels naar de oppervlakte. Hierdoor kunnen er ook onderhuidse rode tot paarsrode plekken ontstaan. Bij guasha wordt geen gebruik gemaakt van het vacuüm zoals bij cupping, maar van strijkingen met een plat voorwerp.

Ik gebruik een hiervoor speciaal ontworpen steen van jade of een Chinese porseleinen soeplepel.